Titulinis
Kalbu kursai Studijos užsienyje Verslui Kitos paslaugos Apie mus

Maisto technologijų studijos

Greitas temos pasirinkimas

Play Video about Food technology studies

Apie maisto technologijų studijas

Maisto technologija, gastronomija – ganėtinai nauja studijų kryptis. Susidomėjimas ja auga pastaruosius dvejus metus. Kodėl? Pastaruoju metu maisto įvairovės paklausa auga, žmonės nori gauti kokybiškų maisto gaminių iš viso pasaulio, išbandyti įvairias virtuves. Greitai paruošiamas maistas ir pusgaminiai tapo kasdienybe dėl greito gyvenimo tempo. Visi šie veiksniai atvėrė galimybes naujoms karjeros kryptims: maisto žurnalistai, maisto kritikai, mitybos specialistai, dietologai, maisto technologai, maisto dizaineriai – šiandien šios specialybės niekam neatrodo keistos. Garsenybėms išleisti receptų knygą dabar įprasta taip pat, kaip prieš keletą metų – turėti vardinius kvepalus.  

Maisto technologijos kursas susideda iš daugybės dalių: biologija, chemija, maisto kultūra, produktų kilmė ir vystymas, kulinarijos technikos, verslo valdymas – visa tai studijuosite pirmuosiuose kursuose. Vėliau rinksitės specializacijas, kur pasinersite į pasirinktą dalyką giliau. Atidžiai rinkitės ne tik specializaciją, bet ir mokymosi įstaigą, nes nors paskaitų pavadinimai panašūs, kiekviena institucija prideda savitų akcentų.

Kaip galime padėti?

Karjeros konsultacijos

Studijų kryptis skamba įdomiai, bet nesate tikri, ar ji jums tinka? kviečiame pasinaudoti mūsų testu ir konsultacija MNTEST. Kompetentingi karjeros konsultantai padės išsirinkti studijų kryptį, kuri jums tinka labiausiai ir atsakys į klausimus apie šias studijas.

Studijos užsienyje

Šią programą ir daugybę jos specializacijų galite studijuoti ir užsienyje. Nuo ko pradėti, kokios jūsų galimybės, kaip pasiruošti ir, žinoma, sėkmingai įstoti, papasakos mūsų studijų koordinatoriai.

Maisto technologijų specializacijos

Maisto technologijos studijų specializacijų be galo daug, tad pateiksime tik keletą įdomesnių:

  • Maisto, vyno turizmo vadyba. Pasirinkę šią specializaciją, mokysitės marketingo strategijos, verslo operacijų, ekonomikos ir komunikacijos maisto ir vyno turizmo srityje. Galėsite suplanuoti skonių kelionę, žinosite, kur Italijoje geriausia pica ir kurį vynuogyną Prancūzijoje verta aplankyti tiek dėl istorijos, tiek dėl gėrimų. Žinosite, kuriems klientams siūlyti The Marathon du Médoc, o kurie žavėsis autentiškais gatvės maisto stendais Tailande.
  • Ekologija ir tvarumas. Maisto gamyba šiuo metu nėra nei ekologiškas, nei tvarus procesas. Bet tai galima pakeisti. Vertikalios fermos, gamtinė žemdirbystė, vietinių maisto produktų vartojimo skatinimas, ekologiškos maisto pakuotės ir kitos priemonės gali padėti maisto pramonei tapti labiau „žalia“.
  • Maisto įstatymai. Ar „cukraus mokestis“ reikalingas, kaip reikėtų pažaboti ir žymėti kenksmingas maisto sudėtines dalis, kokie įstatymai turėtų galioti maisto produktų gamintojams ir pardavėjams. Jei jus domina šios temos, galbūt ši specializacija – būtent jums?
  • Kulinarijos menas. Ši specializacija yra apie tai, kaip tapti aukščiausio lygio šefu, kaip suburti komandą, kaip naudoti naujausias maisto gamybos technologijas savo restorane.

Karjeros kryptys

Karjeros galimybės:

  • maisto žurnalistas (blog‘eris, knygų autorius, gyvenimo būdo žurnalų tekstų autorius);
  • maisto, gėrimų konsultantas, someljė;
  • virtuvės dizaino specialistas;
  • maisto turizmo vadybininkas;
  • maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojas;
  • kulinarijos dėstytojas;
  • šefas;
  • maisto technologas;
  • mitybos specialistas, dietologas;
  • maisto kokybės inspektorius.

Universitetai, kuriuose rasite šią studijų kryptį

Tai mūsų universitetų – partnerių, kuriuose galite rasti šią specialybę, sąrašas. Jei norite rinktis studijas viename iš šių universitetų, apsvarstykite mūsų pagalbą stojantiems.